Αθήνα, 19.07.18

                                                                                                                                               Αρ. Πρωτ.: 083

 

ΠΡΟΣ:  κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

κα. Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

κα. Ζαφείρα Τόμπρου, Γενική Γραμματέας Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Εθνικός Κατάλογος Ανοικτών Δεδομένων (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

             

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας ιστοσελίδας geodata.gov.gr

 

 

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Υπουργοί και Γενική Γραμματέας,

 

πριν από αρκετές μέρες ενημερωθήκαμε για την αναστολή λειτουργίας της ιστοσελίδας geodata.gov.gr, μιας ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε το 2010, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανοικτή διακυβέρνηση και την υλοποίηση της οδηγίας INSPIRE.

 


Η δημιουργία του διαδικτυακού χώρου geodata.gov.gr ήταν η πρώτη οργανωμένη θεσμικά προσπάθεια για την συλλογή, αναζήτηση και δωρεάν διάθεση γεωχωρικών δεδομένων. Έχει ως σκοπό να προσφέρει σε δημόσιες αρχές, πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, προηγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, για τη διάχυση και τη διαχείριση γεωχωρικών δεδομένων.

 

Η αναστολή λειτουργία της, μας γυρνάει χρόνια πίσω, την στιγμή μάλιστα που ο διαδικτυακός χώρος gis.epoleodomia.gov.gr έχει αρχίσει, μετά από μεγάλο διάστημα, να καθίσταται λειτουργικός, ενώ παράλληλα το τελευταίο διάστημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας έχει συγκροτηθεί η Διεύθυνση Γεωχωρικών Δεδομένων.

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τον λόγο που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας της, αλλά και για το πότε θα επαναλειτουργήσει. Η παρέμβαση μας αυτή γίνεται, μετά την διαπίστωση ότι έχει παρέλθει αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς την  αποκατάσταση της λειτουργίας της.

 

Την εποχή που η δωρεάν διάθεση δεδομένων είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ, η άμεση επαναλειτουργία της, πέρα από συμβολική, καθίσταται αναγκαία.

 

Ο ΠΣΔΑΤΜ, με όσα μέσα διαθέτει, είναι έτοιμος να συνδράμει στην ουσιαστική ενίσχυση και αξιοποίηση της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών αντιλαμβανόμενος ότι η συλλογή και η διάθεση γεωχωρικών δεδομένων, τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει, εξαιτίας της ανάγκης για στελέχωση κομβικών τεχνικών υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό, καθώς και της ενίσχυσης των υπηρεσιών που διαχειρίζονται γεωχωρικές πληροφορίες.

 

Με εκτίμηση

 

 

Για το Δ.Σ.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

 

Μιχάλης Καλογιαννάκης

 

 

Η Γεν. Γραμματέας

 

 

 

 

 

Ελεονώρα Δημαλέξη

       

 

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top