Με ανείπωτη θλίψη ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί της, θα αποχαιρετήσουμε αύριο ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του Συλλόγου μας, την πρώην Αντιπρόεδρό Νάντια Σχιζοδήμου.
Η Νάντια εκλέχθηκε για πρώτη φορά στη Διοίκηση του ΠΣΔΑΤΜ το 2005 και υπηρέτησε το Σύλλογο επί μια οκταετία από διάφορες θέσεις με σημαντικότερη αυτή της Αντιπροέδρου του Δ.Σ.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη και ώρα 14:00 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καρδίτσας.

Η κηδεία του συναδέλφου Λεωνίδα Σιδέρη που έχασε την ζωή του στο τροχαίο ατύχημα στην Δουκίσσης Πλακεντίας θα γίνει την Τρίτη 14/05/2019 στις 18:00 στην Παιανία στην εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής (κεντρική πλατεία).

Η κηδεία του συναδέλφου Μίμη Κατσαρού (2ος Πρόεδρος του ΠΣΔΑΤΜ μετά την μεταπολίτευση) θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 13/05/2019 στις 1:30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στους οικείους τους.


 

 Ανακοίνωση

 Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Π.Σ.Δ.ΑΤ.Μ. θα ήθελε να συγχαρεί την συνάδελφο και ακαδημαϊκό Δρ Πέγκυ Αγγούρη για την ανάληψη της θέσης της Αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου William and Mary στο Ουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνιας την 1η Ιουλίου.

Το Πανεπιστημίου William and Mary είναι το δεύτερο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ, μετά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η διάκριση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι συνάδελφοι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί αποκτώντας τα κατάλληλα εφόδια από τα ελληνικά πανεπιστήμια, με εργατικότητα, μπορούν να διαπρέψουν στο εξωτερικό και να αναλάβουν σημαντικές θέσεις ευθύνης.

Συναδέλφισσα μας έκανες περήφανους! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνεις!

 

Βιογραφικό

Συνέντευξη - Εθνικός Κήρυξ


 

Συγχαρητήρια στον συνάδελφο για την διεθνή επιτυχία του και του ευχόμαστε δημιουργική και επιτυχή συνέχεια των προσπαθειών του!

Οι νέοι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό, ενώ έχουν τα εφόδια να συμμετέχουν ισάξια σε διεθνές ομάδες νέων επιστημόνων και να διαπρέπουν!

Στα πλαίσια του διαγωνισμού ESA Galileo App Competition 2018/19 που διοργάνωσε η ESA - European Space Agency σε συνεργασία με τους οργανισμούς European GNSS AgencyEuropean Commission και Google, η smartphone εφαρμογή GADIP3 που ανέπτυξε η ομάδα «O ThiSaVRoS» έλαβε το 1ο βραβείο καλύτερου app για προσδιορισμό θέσης μέσω GNSS.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο και φιλικό προς τον χρήστη app που προσδιορίζει σε πραγματικό χρόνο την θέση του, κάνοντας χρήση μετρήσεων κώδικα σε μία ή/και δύο συχνότητες που λαμβάνονται από δορυφόρους των συστημάτων GPS ή/και Galileo.

Η παρούσα έκδοση του app θα βρίσκεται σύντομα στο Google Play Store για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει χρήση του, ενώ παράλληλα ο κώδικας που διέπει την εφαρμογή θα είναι ανοιχτός προς όλους. Μέχρι το τέλος του 2019, θα αναπτυχθεί μία νέα έκδοση που θα κάνει χρήση της τεχνικής PPP σε πραγματικό χρόνο (ταυτόχρονη χρήση μετρήσεων κώδικα και φάσης).

Η εφαρμογή αυτή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους γεωδαιτικούς δέκτες για εφαρμογές GNSS υψηλής ακρίβειας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εναλλακτικό μέσο που μπορεί να αποτελέσει, την παρούσα στιγμή, ένα εργαλείο για περαιτέρω έρευνα.

 

Μπορείτε να δείτε την σχετική παρουσίαση στον σύνδεσμο  https://livestream.com/ESA/GalileoAppCompetition2019/videos/190149207?fbclid=IwAR0AmLDxVnI22fpZHHzXIiut0dE4QlyhgXDDEYJZReUJ2Klly8cEnTMMAVY
 (διάστημα μεταξύ 13.20' και 26.00').

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.linkedin.com/company/gadip3-app/


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

‘Αρση του αποκλεισμού των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών από τις τάξεις Β και Γ των Ενεργειακών Επιθεωρητών

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από τις πιέσεις που άσκησε ο σύλλογος μας και μετά την έκδοση του ΠΔ 99/2018 άρθηκε ο αποκλεισμός των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών από τις τάξεις Β και Γ των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Πλέον η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα όπως προβλέπεται στον ν.4409/2016.

Αυτή η άρση του αποκλεισμού των συναδέλφων από τις τάξεις Β και Γ των ενεργειακών επιθεωρητών είναι άλλη μια μεγάλη επιτυχία για την ειδικότητα μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που στηρίζουν ενεργά τον σύλλογο και μας δίνει την δύναμη να υπερασπιζόμαστε επιτυχώς τα δικαιώματα όλων των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών.

Επισυνάπτετε σχετική εικόνα από τα στοιχεία συναδέλφου που αναβαθμίστηκε πρόσφατα στην κατηγορία Γ’ ενεργειακών επιθεωρητών χωρίς περιορισμούς.

 

 


 

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top