Συγχαρητήρια στον συνάδελφο για την διεθνή επιτυχία του και του ευχόμαστε δημιουργική και επιτυχή συνέχεια των προσπαθειών του!

Οι νέοι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό, ενώ έχουν τα εφόδια να συμμετέχουν ισάξια σε διεθνές ομάδες νέων επιστημόνων και να διαπρέπουν!

Στα πλαίσια του διαγωνισμού ESA Galileo App Competition 2018/19 που διοργάνωσε η ESA - European Space Agency σε συνεργασία με τους οργανισμούς European GNSS AgencyEuropean Commission και Google, η smartphone εφαρμογή GADIP3 που ανέπτυξε η ομάδα «O ThiSaVRoS» έλαβε το 1ο βραβείο καλύτερου app για προσδιορισμό θέσης μέσω GNSS.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο και φιλικό προς τον χρήστη app που προσδιορίζει σε πραγματικό χρόνο την θέση του, κάνοντας χρήση μετρήσεων κώδικα σε μία ή/και δύο συχνότητες που λαμβάνονται από δορυφόρους των συστημάτων GPS ή/και Galileo.

Η παρούσα έκδοση του app θα βρίσκεται σύντομα στο Google Play Store για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει χρήση του, ενώ παράλληλα ο κώδικας που διέπει την εφαρμογή θα είναι ανοιχτός προς όλους. Μέχρι το τέλος του 2019, θα αναπτυχθεί μία νέα έκδοση που θα κάνει χρήση της τεχνικής PPP σε πραγματικό χρόνο (ταυτόχρονη χρήση μετρήσεων κώδικα και φάσης).

Η εφαρμογή αυτή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους γεωδαιτικούς δέκτες για εφαρμογές GNSS υψηλής ακρίβειας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εναλλακτικό μέσο που μπορεί να αποτελέσει, την παρούσα στιγμή, ένα εργαλείο για περαιτέρω έρευνα.

 

Μπορείτε να δείτε την σχετική παρουσίαση στον σύνδεσμο  https://livestream.com/ESA/GalileoAppCompetition2019/videos/190149207?fbclid=IwAR0AmLDxVnI22fpZHHzXIiut0dE4QlyhgXDDEYJZReUJ2Klly8cEnTMMAVY
 (διάστημα μεταξύ 13.20' και 26.00').

 

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.linkedin.com/company/gadip3-app/


 

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top