ΗΜΕΡΙΔΑ

«Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη - Η Μεγάλη Πρόκληση του 21ου Αιώνα»

 

2 Δεκεμβρίου 2016 – Γρ. Λαμπράκη 240, Δημαρχείο Κορυδαλλού

 

 

Βασική επιδίωξη της Ημερίδας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη - Η Μεγάλη Πρόκληση του 21ου Αιώνα» είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων κεντρικών φορέων άσκησης πολιτικής.

Η Ημερίδα διαρθρώνεται σε τρείς ενότητες:

  • Η πρώτη ενότητα εστιάζει στην παρουσίαση των σύγχρονων προκλήσεων των αστικών περιοχών στον αιώνα που διανύουμε, με εισηγήσεις από τον ακαδημαϊκό χώρο σε θέματα ενέργειας, κλιματικής αλλαγής, βιώσιμης κινητικότητας, συμμετοχής του κοινού, κ.λπ.
  • Η δεύτερη ενότητα επιχειρεί τη διάδοση γνώσης σχετικής με την υιοθέτηση καλών πρακτικών από Δήμους της χώρας και τις εμπειρίες από την εφαρμογή τους, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν σχετικές παρουσιάσεις από εκπροσώπους Δήμων της χώρας.
  • Η τρίτη ενότητα επιχειρεί να δώσει το στίγμα των τρεχουσών χρηματοδοτικών εργαλείων και πολιτικών στήριξης της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με εισηγήσεις εκπροσώπων κεντρικών φορέων.

H Ημερίδα αποσκοπεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα αλληλεπίδρασης και αλληλοκατανόησης των σημαντικών προκλήσεων των αστικών περιοχών από όλους τους παράγοντες που έχουν ΣΗΜΕΡΑ την ευθύνη να χαράξουν πολιτικές για ένα βιώσιμο ΑΥΡΙΟ των κατοίκων τους.

Συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων  Μηχανικών, Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, Ελληνικό Περιφερειακό Κέντρο Δράσης – Gr- RAC (http://iygu.ntua.gr/gr) και τον Δήμο Κορυδαλλού.

Υλοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας “2016 – International Υear of Global Understanding” (http://www.global- understanding.info/).

Δηλώσεις συμμετοχής έως 21 Νοεμβρίου 2016 – e-mail στους:

Α. Στρατηγέα – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.και

Αλεξόπουλος – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Σχετικό υλικό

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top