Κατά την διάρκεια του συνεδρίου:

  • Συνεχίστηκε η διοργάνωση του διαγωνισμού διπλωματικών εργασιών που ξεκίνησε ως θεσμός στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΑΤΜ. Στην τελική του φάση παρουσιάσθηκαν οι 10 προκρινόμενες διπλωματικές εργασίες. Για πρώτη φορά η κρίση των εργασιών δεν έγινε μόνο από την κριτική επιτροπή αλλά, κατά το ήμισυ, με επιστημονικά κριτήρια και από το κοινό. Η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την συμμετοχή 90 συνέδρων.

    Τα βραβεία του διαγωνισμού έλαβαν:

1ο Βραβείο: Ζωή Χαρπίδου (ΤΑΤΜ-ΑΠΘ),

«Ανάπτυξη αλγορίθμων σε περιβάλλον Matlab για τον υπολογισμό 2Δ τανυστών παραμόρφωσης και ρυθμού-μεταβολής παραμόρφωσης από γεωδαιτικά δεδομένα μόνιμων σταθμών GNSS»

2ο Βραβείο: Ξενοφών – Ορφέας Καρούντζος (ΣΑΤΜ-ΕΜΠ),

«Ποιότητα ζωής και σύγχρονες πόλεις: Μεθοδολογικό πλαίσιο προσδιορισμού και αξιολόγησης των επιπέδων βιωσιμότητας 33 γειτονιών του Ν. Αττικής σε περιβάλλον GIS»


3ο Βραβείο: Ελένη Ανδρικοπούλου , Μαρία Λινάρδου (ΣΑΤΜ-ΕΜΠ),

«Διερεύνηση της επιρροής της χρήσης κινητού τηλεφώνου στην οδηγική συμπεριφορά, μέσω πειράματος σε προσομοιωτή οδήγησης»


1ος Έπαινος: Γρηγόρης Καλημέρης (ΣΑΤΜ-ΕΜΠ), Έλεγχος της δυναμικής συμπεριφοράς μόνιμου σταθμού αναφοράς GNSS - Εφαρμογή στον σταθμό 024Α του HEPOS στην Εύβοια

2ος Έπαινος: Ελευθερία Ανδρέου (ΣΑΤΜ-ΕΜΠ), Ανάπτυξη Συστήματος Μαζικών Εκτιμήσεων Αξίων Οικιστικών Ακίνητων  Με Χρήση Τεχνολογιών Gis - Εφαρμογή Στο Δήμο Χαλανδρίου Αττικής

3ος Έπαινος: Στεργιανή Μύτιλη (ΤΑΤΜ-ΑΠΘ), Ανάπτυξη λογισμικού για την εκτίμηση 3Δ ταχυτήτων μετακίνησης στον Ελλαδικό χώρο

 

  • Στο συνέδριο αυτό ξεκίνησε ένας νέος διαγωνισμός εξωστρέφειας του ΠΣΔΑΤΜ στα κοινωνικά δίκτυα με συμμετοχή πάνω από 900 διαγωνιζόμενες φωτογραφίες με #topografontas. Οι φωτογραφίες με την μεγαλύτερη απήχηση βραβεύτηκαν. Χαρακτηριστικά η πρώτη φωτογραφία στο κοινωνικό δίκτυο facebook είχε 1826 likes και στο κοινωνικό δίκτυο Instagram 


Συγκεκριμένα τα βραβεία του διαγωνισμού έλαβαν:

Facebook

1ο Βραβείο: Κώστας Μπισμπιλής (1826)
2ο Βραβείο: Γιώργος Δρακωνάκης (800)
3ο Βραβείο: Δημήτρης Κοντός (737)
4ο Βραβείο: Άρτεμις Βάκαλη (482)
5ο Βραβείο: Ανδριανή Σκοπελίτη (235)
6ο Βραβείο: Γιώργος Τσακούμης (222)
7ο Βραβείο: Ζωή Ιερωνυμάκη (196)

Instagram

1ο Βραβείο: Φαίδρα Ανδριανέση (494)
2ο Βραβείο: Μαρίνα Στεργίου (160)
3ο Βραβείο: Ορφέας Καρούντζος (133)
4ο Βραβείο: Γιάννης Μπίρος (107)
5ο Βραβείο: Μάρια Σκιαδά (106)

Συνολικά τα δώρα των δύο διαγωνισμών ήταν ευγενική προσφορά των εκθετών μας και είχαν συνολική αξία 6.000 €, με κορυφαίο δώρο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης κατηγορίας UAS PILOT A+B στην Πιστοποιημένη από την ΥΠΑ Ακαδημία Επαγγελματιών Χειριστών ΣμηΕΑ, GeoSense UAS Academy.

 

  • Λειτούργησε έκθεση εξοπλισμού και λογισμικού τοπογραφικού ενδιαφέροντος, στην οποία συμμετείχαν 13 εκθέτες.

 

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου για πρώτη φορά, υπήρξε έκθεση για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου με την προμήθεια T-shirt, usb, καπέλου, κλπ με το σήμα του ΠΣΔΑΤΜ.

Αυτός ο τρόπος οικονομικής ενίσχυσης συνεχίζεται και μετά το πέρας του συνεδρίου.

Η Διοίκηση του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτού του συνεδρίου και συγκεκριμένα:

  • τους συναδέλφους που συμμετείχαν είτε ως εισηγητές είτε ως εθελοντές είτε ως απλοί σύνεδροι
  • τους εκθέτες και υποστηρικτές του συνεδρίου, καθώς την Διοίκηση της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί το συνέδριο αυτό.

Το συνέδριο αυτό απέδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός έχει την επιστημονική κατάρτιση και την επαγγελματική ευσυνειδησία οι οποίες τον θέτουν σε ρόλο πρωταγωνιστή στον τεχνικό κόσμο της χώρας.

Ο ΑΤΜ είναι ο μηχανικός που συμβάλει, όσο κανείς άλλος, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είτε μέσω των έργων υποδομής είτε μέσω της ανοικτής διάθεσης/επεξεργασίας των γεωχωρικών δεδομένων είτε μέσω της διαχείρισης της γης.

Κάθε συνάδελφος βλέποντας τα παραπάνω θα μπορούσε να αισθανθεί πιο αισιόδοξος. Ο κλάδος μας παραμένει δραστήριος και είναι έτοιμος να δώσει τις απαντήσεις που απαιτούνται, από την πλευρά του, για την επαναφορά της χώρας μας στην κανονικότητα.

 


Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις πατώντας εδώ.

 


Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR2101720800005080071615938.

Η ετήσια συνδρομή μελών είναι 10 ευρώ ή 5 ευρώ για τους συναδέλφους κάτω της 5ετίας.


 

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο


Προσφορά για προμήθεια ψηφιακών υπογραφών σε ΑΤΜ 


Οδηγίες Ψηφιακής Υπογραφής


 Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων

 

 

 Τοποθέτηση Προέδρου ΠΣΔΑΤΜ για το σ.ν. "Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος."

 

  

 


 


 

Go to top